­
­

Succesvolle Hollandaisesaus!

04:30





Hollandaisesaus staat erom bekend dat deze makkelijk kan schiften. Dit is een domper voor je gerecht en voor jezelf nadat je voorzichtig hebt gedaan en maar aan het kloppen bent geweest. Nu heb ik een filmpje gevonden waarin je in no time een heerlijke hollandaisesaus kan maken en die bija niet kan mislukken!



Ingrediënten

  • 100gr boter
  • 1 eierdooier
  • sap van een halve citroen


Bereiding


  • Smelt de boter in een pannetje totdat het helemaal gesmolten en goed heet is, maar niet bruin
  • Doe 1 eidooier in de hoge beker van je staafmixer, voeg hierbij een theelepel water, wat citroensap en zout toe
  • Giet de gesmolten boter in een maatbeker met schenktuit
  • Zet je staafmixer erin en zet ‘m aan. Vervolgens giet je, met de mixer aan, superlangzaam de gesmolten hete boter erbij, in een heel langzame straal. Langzaam zal de saus dikker worden.

Tip

Indien je de saus te dik vind kan je nog een beetje boter smelten en deze er langzaam bij voegen terwijl de mixer aan staat.





You Might Also Like

0 reacties