Okonomiyaki...waaaat????

20:45



wat is het? het is een Japanse pannenkoek. nu denk je lekker een pannenkoek. maar het zou niet Japans zijn als het niet gezond zou zijn. het merendeel van de pannenkoek bestaat uit kool.
Tijdens onze reis in Japan hebben we dit heerlijke gerecht geproefd en ik besloot om dit recept thuis op te zoeken en ook te maken.
je hebt 2 soorten okonomiyaki:
  • Kansei/Osaka style: dit is alleen de pannenkoek. zie recept hieronder
  • Hiroshima style: hierbij heb je nog noedels onder de pannenkoek. hiermee heb je zeker een goedgevulde maaltijd. Klik hier voor het recept Hiroshima style


zie hier een filmpje hierover:


hieronder het recept voor 4 personen


Ingrediënten
  • 160 gr  zelfrijzende bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 1 tl suiker
  • 160ml koude dashibouillon (Japanse bouillon)
  • 80 gr  vers geraspte Yamaimo (Japanse wortelsoort) of een andere kleverige wortel (beno) of mocht je dat ook niet vinden dan een courgette
  • 500gr    spitskool, in julienne
  • 4 lente uitjes, in julienne
  • 8 el tenkasu (gefrituurd tempura deeg) of gefrituurde uisnippers
  • 4 eieren
  • 12 fijne sneetjes vers buikspek (niet gezouten of gerookt)


Voor de afwerking:
  • okonomiyaki saus (de Japanse ketchup: klik hier voor het recept mocht je het niet in de toko vinden)
  • Japanse mayonaise
  • aonori (zeewierpoeder) of nori vel in kleine stukjes knippen
  • katsuobushi (gedroogde bonitovlokken) deze is niet makkelijk te vinden, het is lekker op het gerecht maar is geen must

Voorbereiden:

Meng de bloem, het zout, de suiker en bakpoeder en zeef. Doe het bloemmengsel in een grote schaal en voeg beetje bij beetje en onder voortdurend roeren de dashibouillon en geraspte Yamaimo toe.

Dek de kom af met een propere keukenhanddoek en laat 2 uur rusten in de koelkast.

Bereiden:
Giet het deeg over in 4 kleinere kommetjes. Verdeel de spitskool, de tenkasu en de lente-ui  over de 4 kommetjes. Maak een kuiltje in het midden van het  deeg en breek hierin een ei. Roer voorzichtig om.

Warm de teppanyaki op tot 220°C. (Wie thuis geen teppanyaki heeft kan gewoon een pannenkoekenpan gebruiken.) Doe een beetje olie op de teppanyaki en wrijf het open.

Draai de kommetjes om op de teppanyaki. Maak een pannenkoek van ongeveer 2cm dik en 15cm doorsnede. Pas op: duw de pannenkoek niet plat.

Beleg elke pannenkoek met 3 plakjes spek. Laat ongeveer 6 minuten bakken, draai om en bak de andere zijde nog 7 minuten verder.

Verlaag de temperatuur van de teppanyaki naar 150°. Draai de pannenkoek nog eens om en laat nog 3 minuten verder garen.



Werk af:

Bestrijk de pannenkoek met okonomiyakisaus en verdeel hierover de mayonaise. Werk verder af met aonori (zeewier), katsuobushi (gedroogde bonitovlokken)

En eet smakelijk!!!

Het ziet er ingewikkeld uit maar dat is het niet en het is snel klaar!










































You Might Also Like

0 reacties