Naanbrood met gegrilde perzik

19:00




Via de website http://chickslovefood.com/ haal ik veel recepten vandaan. deze is ook weer een heerlijk gezond recept en lekker snel klaar!

ingrediënten:

  • 2 naanbroden (het recept vind je hier, maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon kant en klaar kopen)
  • 2 verse perziken
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels rucolapesto
  • 1 bol mozzarella
  • 2 handjes rucola
  • 2 eetlepels balsamico-azijn
Rucola pesto:
  • 300gr rucola
  • 1 halve citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 30 gram pijnboompitten
  • 2 flinke scheuten extra virgin olijfolie
  • zout en peper

Bereiding


De pesto: 

rooster de pijnboompitjes in een pan tot ze een beetje bruin zijn. Pel de knoflook en doe alle ingrediënten in de blender en mix alles goed door elkaar tot je bijna een gladde massa hebt. Als je liever wat meer structuur hebt en het op de traditionele manier wilt klaarmaken kan je alles in de vijzel klaarmaken.

Maak het gerecht


  • Snijd de perziken in partjes.
  • Verwarm een grillpan op middelhoog vuur. Laat de pan goed warm worden.
  • Smeer de perziken licht in met olijfolie en grill 3 minuten aan beide kanten.
  • Snijd de mozzarella in dunne plakjes.
  • Verwarm de naanbroden in de oven
  • Smeer een laag rucolapesto op het naanbrood.
  • Verdeel de perziken, mozzarella en rucola over de naanbroden.
  • Maak af met een beetje balsamico. Klaar om te serveren!
Smakelijk!




You Might Also Like

0 reacties