Scampi's met meloen, kerriemayonaise en sesamkoekjes 21:03 Ingrediënten 0.5 tl bakpoeder 50 gr bloem(voor de kletskoppen) 30 gr bloem(voor het frituurbeslag) 1 st eidooier 12 st gambastaarten of scampi's 1 st gember (gekonfijt) 25 gr gesmolten boter 1 th kerriepoeder 80 ml koud water 1 halve meloen 1 st mespunt zout 0.5 th sambal sap van 1/2 limoen 20 gr sesamzaad 30 ml sinaasappelsap 55 ml spa rood 80 gr suiker 100 ml zonnebloemolie Bereidingswijze kletskoppen: 1. Vermeng de bloem, suiker en de sesamzaadjes en voeg de gesmolten boter en sinaasappelsap toe 2. Breng op smaak met sambal en zout 3. Bak ronde koekjes van ca. 10cm doorsnede, 8 minuten op 180C hete lucht 4. Steek ze na het bakken direct van de plaat Bereidingswijze Kerriemayo: 1. Doe de dooier met het sap van de limoen, gember, kerrie en wat zout in een maatbeker 2. Voeg druppelsgewijs de olie mbv een staafmixer tot een lobbige mayonaise Bereidingswijze Gefrituurde gamba's: 1. Vermeng de bloem met de spa rood, bakpoeder en een beetje zout 2. Pel de gamba's en bestrooi ze met peper en zout 3. haal de gamba's door de bloem, daarna door het beslag en frituur deze in de olie van 190 graden Opmaak: Breng wat mayonaise op het midden van het bord en daar omheen wat meloen bolletjes. Daarop een sesamkletskop. Dresseer hierop de gamba`s. Tip: Maak genoeg voor de kletskoppen, deze zijn niet makkelijk goed te krijgen Share This Story Share on Facebook Share on Twitter Pin this Post Tags: Recepten Nieuwere post Oudere post Unknown You Might Also Like 1 reacties
1 reacties