Scampi's met meloen, kerriemayonaise en sesamkoekjes

21:03




Ingrediënten
  • 0.5 tl bakpoeder
  • 50 gr bloem(voor de kletskoppen)
  • 30 gr bloem(voor het frituurbeslag)
  • 1 st eidooier
  • 12 st gambastaarten of scampi's
  • 1 st gember (gekonfijt)
  • 25 gr gesmolten boter
  • 1 th kerriepoeder
  • 80 ml koud water
  • 1 halve meloen
  • 1 st mespunt zout
  • 0.5 th sambal
  • sap van 1/2 limoen
  • 20 gr sesamzaad
  • 30 ml sinaasappelsap
  • 55 ml spa rood
  • 80 gr suiker
  • 100 ml zonnebloemolie

 Bereidingswijze kletskoppen:
1.     Vermeng de bloem, suiker en de sesamzaadjes en voeg de gesmolten boter en sinaasappelsap toe
2.     Breng op smaak met sambal en zout
3.     Bak ronde koekjes van ca. 10cm doorsnede, 8 minuten op 180C hete lucht
4.     Steek ze na het bakken direct van de plaat

Bereidingswijze Kerriemayo:
1.     Doe de dooier met het sap van de limoen, gember, kerrie en wat zout in een maatbeker
2.     Voeg druppelsgewijs de olie mbv een staafmixer tot een lobbige mayonaise

Bereidingswijze Gefrituurde gamba's:
1.     Vermeng de bloem met de spa rood, bakpoeder en een beetje zout
2.     Pel de gamba's en bestrooi ze met peper en zout
3.     haal de gamba's door de bloem, daarna door het beslag en frituur deze in de olie van 190 graden

Opmaak:
Breng wat mayonaise op het midden van het bord en daar omheen wat meloen bolletjes. Daarop een sesamkletskop. Dresseer hierop de gamba`s.

Tip: 
Maak genoeg voor de kletskoppen, deze zijn niet makkelijk goed te krijgen





You Might Also Like

1 reacties